sâmbătă, 11 decembrie 2010

SEBZELI GUVEC / GHIVECI DE LEGUME

INGREDIENTE
6 roşii mari şi cărnoase
2 cepe medii
2 dovlecei medii
o vânătă
un ardei capia
o mână de bame
2 căţei de usturoi
1 foaie de dafin
1legătură de pătrunjel



MOD DE PREPARARE
Se curăţă roşiile de pieliţe şi li se scot seminţele, apoi se taie în bucăţi mici. Se curăţă cepele şi se taie solzişori. Dovleceii, vânata şi ardeii se curăţă şi se taie în bucăţi. Se curăţă căţeii de usturoi şi se toacă mărunt.
Se pun 3 linguri de ulei de măsline sau floarea soarelui, după dorinţă, se încingă. Se călesc pe rând vinetele, se adaugă apoi ardeii, dovleceii, bamele, ceapa şi usturoiul, şi se lasă şi ele se aurească. Se adaugă roşiile şi foaia de dafin, se condimentează după gust. Se pun toate într-un vas de lut sau yena (ce avem la îndemână) si se la cuptor.
Înainte de a servi se adaugă o ploaie de pătrunjel tocat. Dacă veţi folosi oala de lut vă asigur că gustul va fi unul deosebit, amintind parcă de mâncarea de la ţară. Putem servi cu pâine proaspătă de casă sau cu pâine prăjită.


5 comentarii:

Anonim spunea...

Craciun fericit alaturi de cei dragi.Multa sanatate, noroc , fericire si iubire in Noul An.

Anonim spunea...

am incercat reteta e tare delicioasa m a incantat tot ce am vazut pe blogul tau,multumesc Nilgun!
Mari

Nil spunea...

ma bucur mult Mari! Multumesc mult

george spunea...

Cat timp se lasa in cuptor ?

george spunea...

Cat se lasa la cuptor ?