INGREDIENTE:
O vânătă
5 ardei medii
2 ardei capia
2 dovlecei
500 g de cremă de iaurt
4 căţei de usturoi
MOD DE PREPARARE: Se spală toate legume şi se curăţă. Vânata se taie rondele, se sărează şi se lasă la scurs 5-10 minute. Ardeii se curăţă şi se taie în două. Dolvleceii se curăţă şi se taie rondele. Într-o tavă se pune ulei şi se prăjesc pe rând toate aceste legume. Dacă doriţi să aveţi spor la mâncat curăţaţi ardeiul de coajă.
Într-un vas cu capac se toarnă iaurtul care se amestecă cu usturoiul pisat şi sarea după gust. Peste acest amestec se adaugă legumele prăjite şi un pic răcite. După ce se răceşte se dă la frigider câteva ore. Este o salată care este foarte săţioasă şi pică destul de greu la stomac dar este senzaţională. De câte ori am făcut această salată şi era cumnata mea, Nora la noi în vizită am prins-o făcând vizite nocturne la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu