miercuri, 8 decembrie 2010

MUSAKA

INGREDIENTE:
500 g carne de vită
1 kg de cartofi
1 ceapă mare
Pastă de tomate
1 ou
sare şi piper după gust
2 linguri de smântână

MOD DE PREPARERE:
Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele şi se prăjesc. Se lasă la răcit.
Ceapa se curăţă, se taie foarte fin şi se înăbuşă în ulei, până devine sticloasă. Se adaugă carnea tocată şi se căleşte până îi scade zeama, după care se adaugă 2 linguri de pastă de tomate şi condimente. Se ţine pe foc mic până se îngroaşă sosul. Într-o tavă se aşează un strat de cartofi şi un stratul de carne şi iar cartofi.
Se bate oul împreună cu smântâna şi se toarnă deasupra compoziţiei care va fi ţinută la cuptor aproximativ 20 de minute (până devine aurie). Eu, personal o ornez cu verdeaţă şi o servesc cu gogoşari în oţet.

Niciun comentariu: