vineri, 10 decembrie 2010

TARANA

INGREDIENTE:
Pâine veche de casă
Iaurt
Smântână
Branză uscată

MOD DE PREPARARE:
Se taie pâinea cubuleţe şi se pune într-un castron. Se pune pe foc ½ l de apă.
Separat se face un sos de consistenţă medie din smântână, iaurt şi puţină apă, la care se adaugă sare după gust. Când apa începe să se încălzească, se toarnă treptat sosul amestecându-se continuu, cu un tel ca să nu se facă cocoloaşe.
După ce fierbe 5 minute sosul astfel obţinut se toarnă peste pâinea din castron până o acoperă. Separat se rade brânză care se presară din belşug deasupra.
Când se serveşte se poate adăuga după gust smântână şi iaurt.
Îmi amintesc că atunci când eram mică Taranaua era micul dejun din dimineţile friguroase de iarnă. Eu şi sora mea participam activ la prepararea acestui produs, poate fi distractiv să-ţi pui copilul să mărunţească brânza sau dacă este un pic mai mare chiar să taie pâinea bucăţele. Noi mâncam acest preparat cu murături.

Niciun comentariu: