joi, 9 decembrie 2010

KATAIF

INGREDIENTE
500 gr. de cataif (se găseşte în comerţ)
2 pahare pline cu nucă pisată
250 gr. unt
Pentru şerbet:
3,5-4 pahare cu zahăr
5-6 pahare cu apă
zeama de la o jumătate de lămâie
Pentru ornat: o ceşcuţă de nucă pisată
MOD DE PREPARARE
Într-o crăticioară se pune la fiert apa cu zahărul pentru a obţine şerbetul, când acesta este aproape gata se adaugă şi zeama de lămâie şi se mai lasă pe foc să dea un clocot, după care se lasă la răcit.
Într-o tavă de cuptor se fărâmiţează jumătate din cantitatea de cataif. Se topeşte untul pe foc şi se toarnă uniform peste cataiful din tavă şi se amestecă uşor, după care se adaugă nuca pisată şi restul de cataif fărâmiţat. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180C şi se ţine până la cuptor până capătă o culoare aurie. Când se scoate din cuptor se toarnă şerbetul călduţ peste prăjitura caldă. Tava se acoperă cu o cârpă sau folie şi se lasă la odihnit pentru o oră. Când servim ornăm cu nucă pisată, fistic sau cu frişcă.

2 comentarii:

Buburuza Bubu spunea...

mmmm ce bine arata

Adina Aruştei spunea...

arata super, o imprim acum s-o am :D
foarte frumos si util blogul tau, felicitari!