miercuri, 8 decembrie 2010

IRMIK TATLISI/GRIŞ CU LAPTE



INGREDIENTE:
un litru de lapte
o ceaşcă de griş
8 linguri de zahăr
un pachet de zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:
Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Când laptele s-a încălzit se adaugă în ploaie grişul amestecând încontinuu cu telul astfel încât nu se facă cocoloaşe. Se lasă fiarbă la foc molcom pâna grişul se înmoaie.
Se udă cu apă un vas întins de yena şi se toarnă compoziţia de griş. După ce se răceşte se pune la frigider pentru două-trei ore. Se serveşte rece, opţional se poate adăuga dulceaţă, nucă pisată sau scorţişoară.
Nu subestimaţi acest desert, cu puţină imaginaţie puteţi să îl faceţi de nerecunoscut, turnându-l în diferite forme. Se poate servi chiar şi la mese festive.

Niciun comentariu: