INGREDIENTE:
1 pahar cu bulgur (se găseşte în comerţ)
2 roşii mari şi cărnoase
2 castraveţi mijlocii
o ceapă mare
un căţel de usturoi
o lingură de pastă de tomate
o ceşcuţă de ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
un pahar de apă caldă
pătrunjel
mentă
condimente după gust.
MOD DE PREPARARE:
Într-un vas se pune bulgurul, se toarnă deasupra apa fiartă şi se lasă la umflat aproximativ 10 minute. Toate zarzavaturile sunt spălate, curăţate şi tocate mărunt. După ce bulgurul aproape că şi-a dublat volumul este bine scurs şi frecat cu uleiul şi pasta de tomate. Toate ingredientele sunt puse într-un castron de salată, se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.
2 comentarii:
ador reteta asta..si merge genial cu salata rosii si castraveti:)
reteta este incompleta ...lipseste siropul de rodii ,sosul de ardei si sumacul ,ceapa verde si se prepara diferit
Trimiteți un comentariu