INGREDIENTE:
5 ardei de mărime medie
2 roşii medii
1 castravete
o ceapă
sare, oţet,
ulei de măsline,
MOD DE PREPARARE:
Ardeii se coc, fie pe o tablă pe aragaz, fie la cuptor sau pe grătar. Se scot într-o pungă şi se presară sare peste ei şi se ţin 15-20 de minute la răcit, punga fiind bine legată la gură. Dacă procedaţi astfel ardeii se vor curăţa foarte uşor.
După ce se răcesc un pic se curăţă şi se îndepărtează codiţa şi sâmburii, apoi îi rupeţi fâşii.
Într-un castron de salată se toacă roşiile, castraveţii şi ceapa (foarte mărunt) şi se adugă şi fâşiile de ardei copţi .
Se face un dressing din: 2 linguriţe oţet, 1-2 linguriţe ulei de măsline, sare şi piper. Acest dressing se toarnă peste amestecul din castron. Se lasă să se odihnească 10-15 minute astfel încât toate aceste arome să se întrepătrundă
bine.
Un comentariu:
cred k e asa gustoasa salata asta
Trimiteți un comentariu