duminică, 1 aprilie 2012

Salată de fasole/ Kuru Fasulye Piyazi


INGREDIENTE:
1 pahar de fasole fiartă
o ceapă roşie
3-4 frunze de salată
1 ou fiert
1 ardei iute sau kapia
pătrunjel


MOD DE PREPARERE:

Se curăţă ceapa şi se taie julien un pic mai mari, ardeiul kapia/ ardeiul iute şi salata sunt curăţate şi tocate ca pentru salată. 
Într-un castronaş se prepară un dressing simplu pentru salată din ulei, oţet balsamic(lamâie), condimente (sare şi piper) şi un praf de zahăr, se amestecă bine.
Într-un castron de salată se pune fasolea fiartă şi restul de ingrediente tăiate şi se toarnă dressingul deasupra. Se amestecă uşor şi se lasă 10 minute să se odihnească. 
Înainte de a o servi se adaugă pătrunjelul tocat şi oul taiat.
Daca eliminaţi oul, această salată este o mâncare excelentă pentru pranzul din timpul postului.



Un comentariu:

Georgeta spunea...

O sa incerc si eu reteta. Sa auzim de bine! Georgeta