luni, 2 aprilie 2012

Salata Kisir




INGREDIENTE:
1 pahar cu bulgur (se găseşte în comerţ)
2 roşii mari şi cărnoase
2 castraveţi mijlocii
o ceapă mare
un căţel de usturoi
o lingură de pastă de tomate
o ceşcuţă de ulei de măsline
zeama de la o jumătate de lămâie
un pahar de apă caldă
pătrunjel
mentă
condimente după gust.


MOD DE PREPARARE:
Într-un vas se pune bulgurul (care arată aşa),
 se toarnă deasupra apa fiartă şi se lasă la umflat aproximativ 10 minute. 

După ce bulgurul aproape că şi-a dublat volumul este bine scurs şi frecat cu uleiul şi pasta de tomate.
Toate zarzavaturile sunt spălate, curăţate şi tocate mărunt. 
Toate ingredientele sunt puse într-un castron de salată, se asezonează cu sare, piper şi zeamă de lămâie după gust.

6 comentarii:

coco spunea...

deci suntem colege de suferinta , da ? arata super reteta si astept si alte sugestii !!!

Nil spunea...

daaaaaa
eu sunt in plin sezon al salatelor:)

Alice spunea...

ce dor mi-a fost de tine, nil draga!
pupici!

Nil spunea...

Multumesc mult alice! am avut o vacanta lunga din motive tehnice dar acum sunt ok si sper sa pot avea o activitate intensa:)

boscodina spunea...

Delicioasa! Cum nu se poate mai potrivita pentru primavara !

Corina Baciu spunea...

Bulgurul trebuie sa fie fin, nu grob și la o ceașcă de bulgur, pun doua de apa clocotita și acopăr cu capac și las la umflat 15 minute și musai sa aibe ardei iute! În rest ce sa spun, după ce încerci aceasta salata o data, nu te mai poți opri....Pofta buna!