miercuri, 28 martie 2012

Bazlama




INGREDIENTE:
O cană iaurt
2 căni făină
O linguriţă bicarbonat
Sare (după gust)

MOD DE PREPARARE:
Se pune făina într-un castron. Se face o gaură în mijloc, unde se toarnă iaurtul, bicarbonatul şi sarea. Se amestecă şi se frământă până se obţine un aluat de consistenţă potrivită.
Aluatul astfel obţinut se împarte în părţi egale. 
Întindem foi de grosimea degetului şi mărimea unei farfurii medii.
Mama a modernizat un pic reţeta făcându-le micuţe şi adăugându-le fie branză, fie roşii uscate. În dimineaţa asta am folosit brânză feta. 
După ce punem brânza, 
 împachetăm astfel
rulăm un pic cu ajutorul sucitorului pentru a subţia bazlamaua 
Se coc pe rând la foc potrivit fie într-o tava de tuci, fie într-o tavă de tuci sau teflon.
 Sunt super pentru un mic dejun copios şi sanătos.
Cu aceasta reteta particip la concursul  Mic dejun sanatos- http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2012/03/concurs-mic-dejun-delicios.html

5 comentarii:

yaya6 spunea...

arata minunat,am sa le fac si eu ai mei iubesc astfel de turtite

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Super bune si rapid de pregatit.O zi buna!

Nicoleta - Agenda di Nico spunea...

Ce bune trebuie sa fie! Imi plac mult chestii in acest gen..ca se pot umple cu ce vrei. Cu branza feta ar fii cele preferate de mine. :-P
o zi buna!

Bucate apetisante spunea...

Bine ai revenit Nil!

Nil spunea...

multumesc mult!