marți, 27 martie 2012

Salata cu iaurt, spanac şi sfacla roşie/ Ispanaklı yoğurtlu pancar salatası

După o îndelungă absenţă din lumea blogosferei revin cu o super salata, o adevarată bombă vitaminizantă

INGREDIENTE:
1 sfeclă roşie
o mână de spanac proaspăt
câteva fire de mărar
un pahar de iaurt
o lingură de zeamă de lămâie
o lingură de ulei de măsline
2 căţei de usturoi
sare

MOD DE PREPARARE
Se taie sfecla rosie în patru se sărează un pic, se stropeşte cu ulei de măsline şi se bagă la cuptor pentru cca 50 de min ( până se înmoaie).

 Când este gata se lasă la răcit şi se taie după dorinţă.

Spanacul se spală bine şi se taie fideluta
Tocăm mărarul mărunt

Întru-un castronş amestecăm uleiul, zeama de lămâie şi sarea
Usturoiul curăţat se pisează şi se amestecă cu iaurtul
Într-un castron punem spanacul, mararul şi sfecla roşie, se toarnă dressingul şi se amestecă bine.

Deasupra adăugăm iaurtul cu usturoi

Poftă bună!

3 comentarii:

coco spunea...

fac si eu :)

Nil spunea...

este super super bunaaaaaaaa

boscodina spunea...

Tare interesanta reteta . Arata delicios !