luni, 30 mai 2011

Şehriyeli Pilav /Pilaf cu orzişor

INGREDIENTE:


un pahar orez
un sfert de pahar de orzişor(sau fidea)
două pahare apă fiartă (se poate folosi supă de pui)
sare după gust


MOD DE PREPARARE:
Orezul va fi spălat până apa care se scurge din el devine limpede, după care va fi lăsat la înmuiat în apă caldă pentru o jumătate de oră. 
Orzişorul se va căli într-un vas până ce capătă o culoare aurie 
 
după care se va căli orezul şi se amestecă până ce boabele de orez prind luciu.

 Apa fiartă între timp se adaugă orezului, împreună cu sarea şi se lasă la foc mare până dă într-un clocot după care focul se dă la mic, până ce amestecul îşi trage toată apa. 
După ce îşi trage apa, se opreşte focul şi între vas şi capac se aşează un şerveţel sau prosop de hârtie pentru a absoarbi toţi vaporii de apă.




Acest orez este o garnitură excelentă pentru o grămadă de mâncăruri  (Imam Bayıldı, Karnıyarık, friptură de vită sau de pui etc).

2 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Suna foarte interesant si arata si bine! O seara placuta!

Nil spunea...

eu zic ca este garnitura perfecta