Aluat:
300 g de făină
1 ou
100 ml apă
drojdie cât o nucă
jumătate de linguriţă sare
un praf de zahăr
Umplutură:
200 g telemea de vacă sau de oaie
400 g brânză dulce
1 ou
100 g smântână
Sos:
300 g smântână
1 ou
o cescuţă lapte
MOD DE PREPARARE:
- Făina cernută se pun într-un vas adânc sau pe o planşetă.
- Se face o gaură în mijloc şi se toarnă amestecul de ou, drojdie, zahăr şi sare.
- Treptat făina este încorporată şi se adaugă apa şi se frământă bine timp de câteva minute.
- Împărţim aluatul în biluţe pe care le întind în foi subţiri cu diametrul de cca 60 cm.
- Pe fiecare foaie se presară umplutura şi câteva picături de
ulei după care se încreţeşte foaia şi se aşează în tava unsă cu ulei.
- După ce tava a fost umplută deasupra se varsă sosul obţinut din smântâna, lapte şi ou.
- Se dă la cuptor până se rumeneşte.
- Când este gata stropim plăcinta cu lapte din belşug şi acoperim cu un şervet curat şi lăsăm să se odihnească câteva minte.
Se poate servi împreună cu un pahar de ayran (vezi reţeta mai jos )
16 comentarii:
yumy yumy! arata delicios, sunt foarte interesata de bucataria turceasca... o seara placuta!
ma bucur mult adela! iar placinata chiar a iesit super buna:)
mmmm ce bunatate ai facut tu aici. As manca-o pe toata!
e eu am mancat doar jumatate:))))
o reteta minunata,arata super fain,felicitari si o zibuna
multumesc! pupici
ioi ci fain arata, tu Nil, tu. HAi ca vin cu clatitele si cu fii'mea la tine, la o placinta :))
arata taaaare bine, trebe incercata :)
Delicioasa!...mi-ai facut o pofta!...chiar imi place cum ti-a iesit... O seara placuta!
Arata super ! Trebuie incercata !
O nebunie minunata... iar eu salivez.. vreau si eu o feliuta... mai e??? :)) Ador placinta cu branza...
s-a terminat! dar te invit si facem alta:)
Intotdeauna am avut prieteni turci care faceau placinte excelente. Cred ca au un gust nemaipomenit!
excelenta placinta! mi-ai facut pofta :))
Trebuie sa incerc si eu reteta suna ffff gustos
Buna de tot, vreau si eu o felie!
Trimiteți un comentariu