5 castraveţi medii
1 kg iaurt gros (cel mai bine cremă de iaurt)
6 căţei de usturoi pisat
mărar proaspăt (opţional)
sare
MOD DE PREPARARE: Se curăţă castraveţii după care se toacă în bucăţele foarte mici.
Se amestecă cu iaurtul într-un vas mai mare. Se adaugă usturoiul pisat, sare şi se amestecă bine.
Sosul astfel obţinut se ţine cel puţin 12 ore la frigider înainte de a fi servit. Se poate servi alături de carne la grătar sau cartofi prăjiţi.
9 comentarii:
ai nimerit-o, chiar azi ma gandeam sa-ti cer sfatul pentru un ayran bun! dar m-ai terminat cu reteta asta de cacik! :*
E acelasi lucru cu Tzatziki-ul grecesc ?
Chiar maine vreau sa fac o portie,langa cartofi noi prajiti.
Te pup
Am mai vazut acest fel dar nu am incercat niciodata!
da este Tzatziki dar este varianta turceasca:)))
pe caldura asta este foarte racoritor
ce bun e,si eu il fac cand mergem la gratar,merge asa bine cu friptura,o duminica placuta
Este un sos minunat. Eu il faceam in varianta greceasca pentru ca pe aceea o cunosteam, adica toc la blender castravetii, iar in rest la fel, mai putin mararul, care mie imi place nespus de mult.
asta e un turcism foarte bun:))
fac si eu saptamina asta, draga Nil
imi place grozav si fac vara frecvent tzatziki sau cacik cum ii ziceti voi.tare mai e bun,il folosesc la o multime de mancaruri de vara.
bucataria turceasca e deosebit de gustoasa, multumesc Nil ca impartasesti retetele pe blog,cu drag Mari!
Trimiteți un comentariu