miercuri, 27 aprilie 2011

Salată Cezar

După ce zilele acestea am mâncat cât se poate de copios vă propun o salată foarte cunoscută pe care eu personal o ador


Ingrediente:
jumătate de piept de pui
salată iceberg de marime medie
4 linguri ulei de măsline
2 linguri oţet balsamic
1 căţel de usturoi
1 gălbenuş de ou
6 linguri de maionez
pătrunjel
parmezan ras
1 pumn de crutoane
sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Pieptul de pui spălat şi condimentat cu sare şi un pic de piper se pune pe un gratar încins bine şi se lasă la făcut. Când este gate se taie julienne.
Căţelul de usturoi este pisat şi frecat un pic cu ulei. Separat într-un castron unde vom prepara dressingul se pune galbenuşul de ou, maioneza, uleiul de măsline, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piperul şi se amestecă bine cu un tel. După ce toate ingredientele au fost încorporate se adaugă şi usturoiul si oţetul balsamic.
Tăiaţi frunzele de salată, adăugaţi crutoane, pieptul de pui tăiat julienne şi turnaţi dressingul obţinut peste salată şi amestecaţi bine. Deasupra presăraţi din belşug parmezan ras.


2 comentarii:

minever spunea...

foarte bun, astept cu nerabdare sa ma inviti la o salata

Nil spunea...

hai acum!