luni, 11 aprilie 2011

Plăcinta cu brânză/Komşu Duymaz

INGREDIENTE:
Aluat:
două căni de făină
jumătate cub mic de drojdie
un praf sare
jumătate linguriţă de miere
apă cât cuprinde (aproximativ 250 ml apă )
4 linguri de ulei
Umplutură:
200 g brânză dulce
100 g brânză sărată
o lingură smântână
un ou


MOD DE PREPARARE:
Se face un aluat de pâine care se lasă la dospit pentru 30-40 de minute. Într-un castron se pune brânza dulce şi cea sărată (fărâmiţată) împreună cu lingura de smântână şi se amestecă bine astfel încât compoziţia să fie cât mai omogenă. 
Coca se întinde într-o foaie grosuţă, se repartizează pe suprafaţa întregii foi amestecul de brânză, se rulează foaia şi se răsuceşte sub formă de melc, se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se presează coca astfel încât să încapă în tavă. Se lasă la cuptor până devine aurie.
Este o plăcintă foarte simplă pe care o pot face chiar şi gospodinele fără experienţă.

3 comentarii:

Alice spunea...

O ce bine arata. Cred ca o voi face si eu...daca nu e cu suparare

Nil spunea...

sigur ........ este simpla si buna

Anonim spunea...

Am mancat o astfel de placinta la mare.Mi-a placut mult si am cautat reteta printre placintele macedonene,dar am gasit-o aici.Multumesc mult.