marți, 19 aprilie 2011

Ghiveci cu carne de vita

Ieri am fost la mama în vizită!
Aşa cum fac toate mamele şi mama mea simte nevoia să mă alinte cu cele mai bune mancăruri ! Ieri de exemplu a facut o minunăţie de ghiveci la cuptor cu carne de vită şi o super lipie.
Pentru că erau aşa de bune yamiiiiiiii!!!!!!!!!!!! vreau să aveţi şi voi acestă super reţetă pentru atunci când aveţi chef de ceva bun şi rustic.



INGREDIENTE:
3 bucăţi de carne de vită cu os
2 roşii mari şi cărnoase
o ceapă
un ardei capia
4 cartofi medii
o legătură de pătrunjel pentru ornat
sare, piper

MOD DE PREPARARE:
Se curăţă şi se spală bine carne, se condimentează şi împreună cu 1 linguri de ulei de măsline se pune la cuptor, într-o oală romană cu capac, circa 20 de minute.
Toate legumele sunt spălate şi  curăţate. Se taie în cuburi mari roşiile, ceapa şi ardeiul, iar cartofii se taie în jumătăţi, în acest mod ghiveciul va arata foarte rustic.
Când carnea este la jumătatea timpului de coacere se adaugă şi legumele şi se dă la cuptor la foc molcom  astfel încât totul să se pătrundă bine şi gusturile să se  îmbine cât mai bine.
Înainte de a servii se ornează cu patrunjel proaspăt. Este super bună!!!
Se poate face şi cu carne de miel.
Ideal este o servim împreună cu o lipie făcută în casă, din cocă de pâine.
Ellerine saglik annecim!

6 comentarii:

Alice spunea...

pune si reteta aia de lipie facuta in casa.
Auzi Nil, la vara cidn vin in Constanta iti aduc briose...dai o lipie la schimb?

Nil spunea...

sigur ca da! te astept cu drag cu briose cu tot

Alice spunea...

sa stii ca te caut :)) poate ne-mprietenim la o cafea la nisip :))

Nil spunea...

te astept cu drag:)

Bucate Apetisante spunea...

Wow ,ce bine arata!
Desi m-am nascut si traiesc la oras mereu mi-au placut atat lucrurile cat si mancarea rustica!
Am oala de lut asa ca odata cu siguranta voi pune in practica acest ghiveci.

Bucate Apetisante spunea...

Zis si facut! :)