Ingrediente:
500 g fasole boabe
un cartof
un morcov
un păstârnac
5 cepe
7 căţei de usturoi
2 linguri de bulion
ulei
sare, piper şi boia după gust
Mod de preparare:
Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când punem ultima apă adăugăm morcovul, 1 ceapă, păstârnacul şi cartoful. Se fierbe la foc mic într-o oală sub presiune.
Între timp curăţăm şi tocăm julienne restul de ceapă şi o călim până devine sticloasă, după punem cele 2 linguri de bulion.
După ce a fiert fasolea, se strecoară şi se dă prin blender împreună cu usturoiul şi 2-3 linguri de ulei. Se condimentează după gust
Puneti-o pe o farfurie cât mai întinsă fasolea cu ceapa călită deasupra şi garnisiţi cu pătrunjel.
6 comentarii:
Fasolea mea preferata ! Arata taaare bine !
ce bine arata fasolea..numai cand o vezi ti se face pofta instantaneu..iammy
Da! foarte buna! Am tras-o pe bunica mea de limba sa-mi spuna cum prepara si ea fasolea "batuta"(asa-i spunem noi)...si am sa o prepar si eu!
Poza e delicioasa...si ce gust! ai folosit pastarnac, morcov si cartof...de unde si dulceata felului gatit de tine! parca as fura si eu o lingura...daca nu si mai mult:D
sincer asta este specialitatea sotului meu:))))))))))
Salut,
Am descoperit intamplator blogul tau si imi place mult.
Cautam "ce sa mai fac de mancare"..
Fasolea asta batuta e exact ca cea facuta de mama!
Barbate-meu se ocupa de fasole si trebuie sa ma rog de el sa puna morcov :)))
bine ai venit!!!!
Trimiteți un comentariu