marți, 12 aprilie 2011

Revani

INGREDIENTE:
4 ouă
un pahar de iaurt
un pahar de ulei
două pahare de făină
un pahar de griş
un pahar de zahăr
un pachet de praf de copt
coajă de lămâie rasă
Şerbet:
5 pahare de apă
4 pahare de zahăr
zeama de la o jumătate de lămâie


MOD DE PREPARARE
Se fierbe şerbetul într-o crăticioară şi se lasă la răcit. Într-un vas adânc se bat ouăle cu zahărul până devin spumă. Se adaugă treptat iaurtul, uleiul, făina şi grişul iar la sfârşit praful de copt. Se toarnă compoziţia într-o tavă de cuptor unsă cu ulei şi tapetată cu făină se dă la cuptorul preîncălzit până capătă o culoare aurie. După ce s-a răcit se toarnă siropul şi se taie în forma dorită. Când servim această prăjitură o putem orna cu nucă de cocos sau fistic.
Este simpla şi gustoasă şi o recomand celor care iubesc deserturile din categoria celor insiropate (baclavale, saraili)

8 comentarii:

Papagheorghiu spunea...

Buna ziua, felicitari pt. blog va spun eu care am un blog cu preparate grecesti. am si eu reteta pe blogul meu facuta in stil grecesc insa. Daca vreti putem sa ne promovam reciproc blogurile. adresa mea este http://papapgheorghiu.blogspot.com si mail papagheorghiu@gmail.com. Astazi o sa vreau sa prepar de la dvs. reteta de Asure (am mancat la un restaurant turcesc din bucuresti) si vreausa vad cum iese.La buna auzire

Nil spunea...

cu placere! ma bucur ca incercati retetele mele! eu oricum sunt fan mancare greceasca

Mihaela spunea...

buna nil,

am incercat reteta ta, dar cred ca am gresit ceva, deoarece nu sunt multumita de rezultat. are o consistenta ca de mamaliga moale coapta in cuptor.
te rog, daca vrei si ai timp, masoara paharul, ca aici cred eu ca am gresit. sigur paharul tau nu are aceeasi cantitate ca al meu. toate prajiturile pe care le-am incercat si care aveau reteta de genul "un pahar de..." nu mi-au iesit.
stiu ca este o praji foarte buna (am stat o saptamana in istanbul si am mancat atunci), dar mie nu mi-a iesit. poate iti dai tu seama unde am gresit. am amestecat ouale intregi cu zaharul, am adaugat iaurt, faina, ulei, gris, etc, etc. cand a foat gata i-am pus siropul si cand am gustat avea un puternic gust de gris.

Nil spunea...

eu folosesc pahare normale de apa (200 ml). poate ai omis ceva ca nu are cum sa iasa asa moale. incearca iar si sunt sigura ca o sa iasa: multa bafta si astept vesti

miremirc spunea...

Am notat reteta si o voi face chiar azi . Arata prea bine ...

Divan.ro - Restaurant Oriental spunea...

Este o prajitura deliciosa. Se pot adauga si muguri de pin si este perfecta! Garantam!

Angelica spunea...

Felicitări pentru blog! Mi-ar fi plăcut şi mie să "construiesc" aşa ceva, însă nu am timpul şi răbdarea necesară pentru asta.
Într-adevăr Revani este o prăjitură simplă şi de efect. Doar mie nu prea mi-a mai ieşit în ultima vreme spre disperarea fiului meu care e înebunit după această prăjitură. De ce nu mi-a mai ieşit nu ştiu, că doar fac de ani de zile după aceeaşi reţetă.
N-am avut timp să caut în tot blogul, însă poate mă lămuriţi dvs. Cândva demult am mâncat "peynir tatlısı". I-am uitat şi gustul, dar numele mi-a rămas bine întipărit în memorie. Ştiti reţeta cumva?

Unknown spunea...

Delicioasaaa...azi am facut o ! E pur si simplu divina.Multumesc ptr reteta .