joi, 21 aprilie 2011

Pui cu sos de iaurt/Fırında Yoğurtlu Tavuk


INGREDIENTE:
un pui mare şi frumos sau câteva copane
250 g iaurt
3 linguri ulei
2 căţei usturoi
condimente:
sare, piper cimbru, boia de ardei iute şi dulce

MOD DE PREPARARE:
Spălam bine puiul, îl curăţăm şi dacă doriţi îl puteţi tăia în două. Într-un castron se pune iaurtul, uleiul şi condimentele şi se amestecă bine. Usturoiul se curăţă şi se toacă feliuţe.
Punem puiul într-un vas cu capac, şi turnăm deasupra amestecul de iaurt cu condimente, adăugăm usturoiul şi amestecăm totul astfel încât puiul să fie acoperit de un strat de iaurt. Puiul astfel preparat se lasă la frigider câteva ore, carnea de pui se va frăgezi din cauza iaurtului. Puiul se bagă în cuptorul preîncălzit şi se coace până devine auriu, având grijă din când în când să mai punem sos din tavă pe el astfel încât el să nu se usuce prea mult în partea superioară.
Este o reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă, iar atunci când avem invitaţi la masă şi nu avem timp prea mult de stat la bucătărie este soluţia ideală.
Se poate servi cu garnitură de orez, cartofi sau legume.

4 comentarii:

Andreea Elena spunea...

grozava reteta! pui cu cimbru, usturoi, iaurt.....ce poate fi mai bun :D...am sa retin reteta!

Nil spunea...

este super super! iaurtul fragezeste carnea foarte bine:)

Elena Doina Trofin spunea...

Iaurtul in care a stat puiul, il mai punem si pe el in tava?

Anonim spunea...

Iaurtul in care a stat puiul se pune si el in tava?