INGREDIENTE
Aluatul :
1 kg. de făină
sare
1 cană de apă
Umplutura:
Varianta 1: ½ kg de carne de vită, 1
ceapă mai mică, sare și piper
Varianta 2 - Telemea de vaca sau oaie care se poate condimenta dupa gust cu piper și boia de ardei iute sau dulce
MOD DE PREPARARE:
Se pun toate ingredientele pentru coca într-un vas și frământa până se
obţine o cocă un pic mai tare.
Coca obținută se împarte în biluţe egale care se întind cu ajutorul
sucitorului în foi de marimea unei farfurii de desert. Foile trebuie să nu fie Se întinde umplutura, se lipesc foile parte peste parte şi se taie
marginea cu ajutorul unei farfurii sau cu rozeta. Se prăjesc în ulei bine
încins, se scot pe prosop de hârtie şi vasul se acoperă cu capac, astfel ele
devin moi şi pufoase.
8 comentarii:
Splendid!
De mult vroiam sa fac asa ceva!
Stii cumva reteta de "Nalangate"?
Un fel de clätite (mici) din iaurt, faina, etc? Cred ca este o reteta turceasca.
Sunt fantastice! Le-am facut si eu si au avut un succes nebun!!!
Delicios ;)
Cred ca sunt bune, dar eu nu am inteles cum ies daca nu pui in aluat nimic de crescut.
Waw....bune rau de tot !
Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc !
Buna ziua!
Am mancat o data shuberek cind eram la mare, pe la 2 Mai. Si mi-a placut tare mult. Ma bucur ca am gasit reteta aceasta :)
Cum trebuie sa nu fie foile? lipseste o parte din text. Puteti s-o adaugati, va rog frumos?
Multumesc!
Imi place foarte mult bucataria turceasca, iar Suberecurile tale arata foarte bine :). De incercat!
Super buna bucataria turceasca.
Trimiteți un comentariu