sâmbătă, 10 decembrie 2011

Mâncare de spanac/Ispanak Yemeği


INGREDIENTE:
un kg de spanac
o legătură de ceapă verde sau o ceapă medie
1 morcov mic
o ceaşcă de orez
o roşie bine coaptă sau 2 linguri de pastă de tomate




MOD DE PREPARARE:
Curăţă şi spală  straşnic spanacul. Pentru a scăpa de toate impurităţile din spanac putem să ţinem spanacul într-un bol cu apă şi oţet pentru cel puţin 30 min.
Într-o cratiţă punem ceapa la călit, după ce aceasta devine aurie adăugăm şi morcvul tăiat rondele. Când morcovul se înmoaie un pic se adaugă spanacul tăiat. Când se înmoaie spanacul (2 min) se adaugă şi orezul.  După ce s-au călit toate adaugăm roşiile tăiate cubuleţe foarte mici şi adăugăm  2 ceşti cu apa şi lăsăm să fiarbă până se umflă orezul.
Când este gata se serveşte cu iaurt cu usturoi.

5 comentarii:

Anonim spunea...

buna, tocmai am facut aceasta reteta, e foarte bunaaaaa :d

te rog sa mai postezi:d

mira

coco spunea...

mi-e pofta de spanac :)

Melek spunea...

E foarte buna reteta mai astept si alte retete turcesti
Multumesc!

Unknown spunea...

Dar spanacul nu se opărește înainte????

Unknown spunea...

Dar spanacul nu se opărește înainte?????