INGREDIENTE:
Pentru blat
o farfurie de mere rase
3 ouă
o cană jumătate de zahăr
două căni de făină
o linguriţă de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie
Glazură:
11 linguri de zahăr
3 linguri de apă
3 linguri cacao
un pachet de unt
MOD DE PREPARARE:
Blatul: se bat spumă albuşurile de ou împreună cu zahărul, când acestea devin spumă se adaugă gălbenuşurile şi treptat făina. Se mixează acest amestec până obţinem un aluat lichid (precum cel de chec), se adaugă si carbonatul stins cu zeamă de lămâie, iar la sfârşit adaugăm merele rase. Această compoziţie este turnată într-o tavă de cuptor, unsă în prealabil cu puţin unt şi tapetată cu făină.
Se coace la cuptorul preîncălzit până devine aurie. Pentru a verifica dacă este gata putem folosi o scobitoare pe care o introducem în blat, dacă este curată înseamnă că blatul nostru este gata.
Glazura: într-o crăticioară punem la foc zahărul, apa şi cacaua şi le fierbem la foc mic, amestecând să nu se lipească. Când s-a îngroşat sosul nostru se adaugă şi pachetul de unt şi se amestecă bine. Când se răceşte un pic se toarnă peste blat. Se poate orna cu fistic sau nucă de cocos.
Este o prăjitură foarte economică, uşoară cu un gust deosebit.
14 comentarii:
Nilllllllll nu mi-a venit a cred cand am vazut ca s-a actualizat feed-ul tau.
unde ai fost dragutzo???
bestiala prajiturica ta, dar e cam cald sa aprind cuptorul, oare? :))
te pup...
apropo...acusi venim la mare !
Foarte bine arata , este specific turcesc ? Sunt tare curioasa de mancarea turceasca, inca nu am pregatit ceva anume, dar cu siguranta voi face!
Cred ca e foarte buna, eu fac muffins cu compot de mere si cacao, sunt foarte buni.
arata tare bine si se face si foarte usor.o sara minunata!
Este adevarat! O prajitura pe gustul meu, fara prea multe grasimi si adaosuri sintetice. Minunata reteta, am notat-o.
O seara placuta!
foarte bunaaaa...am gustat :))
da scuze :) am ramas acasa doar eu cu Aniss(11 luni) si sincer nu am timp de nimic decat de el:)
eu sunt la mare dar cred ca am reusit sa fac doar 3 plaji :( ca a facut piticul rosu in gat
Minunata prajitura ta
Mai intii multa sanatate printisorului Aniss !
Cat despre prajitura asta sunt sigura ca a disparut urgent din farfurie....
Minunata !
ma bucur tare mult ca ai mai postat ceva, si inca ceva atat de delicios! bun venit inapoi pe blog :)
Prajitura din poza nu are legatura cu reteta, parerea mea!
-de unde provine culoarea maron a blatului si crema din mijloc,din reteta nu reiese ca s-ar taia blatul pentru a se pune vreo crema intre cele doua parti.Eu am facut prajitura,dar n-are nici o legatura cu poza!
Am lasat un comentariu cu niste intrebari, dar n-a aparut, oare de ce?
asa este ai ghicit!!! cand am facut prajitura nu am reusit sa fac poze prea grozave
oricum felicitari esti singura care ai remarcat)))
Excelente receta me encanta,luce irrsistible,abrazos ínbrátisari.
Trimiteți un comentariu