joi, 9 iunie 2011
Sarma / Sarmale în foi de viţă
INGREDIENTE:
1 kg. carne de vită tocată
două cepe medii
o ceaşcă de orez
4 linguri de pastă de tomate
sare, piper
50 ml ulei
frunze de viţă (sunt super dacă sunt proaspăt culese )
MOD DE PREPARARE:
Se spală bine orezul şi se toacă ceapa foarte mărunt. Într-un bol punem carnea tocată, ceapa, orezul, pasta de tomate, uleiul, condimentele şi amestecă bine.
Se opăresc foile de viţă (se intorduc pentru câteca secunde în apă fiartă)
Se umplu foile, se rulează şi se înfundă la capete, cu cât sunt mai subţirele cu atât mai bine :)
Tapetăm cu 2-3 foi de viţă oală în care urmează să fierbem sarmalele, după care le aramjăm frumos şi adăugăm apă până la nivelul sarmalelor.
Când punem oala la fiert punem o farfurie deasupra astfel ca sarmalele noastre să stea cât mai grupate.
Se servesc calde cu smântână sau iaurt deasupra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
21 de comentarii:
mi-e pofta :((
ah ce bunatate!!!
Inca nu am mancat in foi de vita, totusi am sa incerc! O seara placuta!
unele dintre favoritele mele!
Sunt preferatele mele....Aproape asa le fac si eu.
MI-NU-NA-TE !!!
O bunatate !! arata tare bine!
Nu am mancat pana acum sarmale in foi de vita de vie de teama sa nu fie amare.
Poate ca am pierdut ceva bun. :)
Mi-ai facut o pofta nebuna ! n-am mai mancat sarmale de la Craciun! musai trebuie sa-mi fac pofta... ca taare bine mai arata!!
Eu insist si cu invitatia participarii la Provocare... ceva cu cirese, sau menta.. gasesc in bucataria ta pana la sfarsitul lunii.. ? :) Te pup si o zi frumoasa!
si eu sper sa am timp de provocarea ta ca suna tare bine
Nil e pana pe 29 ... pe 30 postez retetele participante.. Te astept cu drag. Pupici
NIl, ce bune sunt...dai o sarma?
dau si doua:)))))))))))
tu nu pui menta in tocatura ?eu am invata asta de la prietena si gazda mea tataroaica.si imi place grozav.m-am invatat sa pun menta in orice tocatura.
ba da pun, dar nu tot timpul:)
Nil...pe unde umbli..ca mi-i dor de turcoaica mea :)) vezi ca acusi vin la mare si poate nu te gasesc :))
vrau si eu.la mine nu se gaseste frunza de vita de vie.am facut cu spanac:D dar tot nu mi-a trecut pofta de sarmale in frunza de vita.in alta ordine de idei,ma bucur mult ca te-am gasit.sotul meu a fost in Turcia cu ceva ani in urma si s-a indragostit de bucataria traditionala turceasca.cu siguranta ma voi inspira de pe aici.o seara minunata iti doresc!
scuze ca am disparut asa:( nu am timp de nimic in ultima vreme .... aniss a ocupat tot timpul disponibil:)))
cand ajungi la mare alice? sau deja ai fost?
pupici si te astept la o cafea!
Nill, ti-am lasat un comentariu la poastarea recenta. Ce bine ca ai aparut, mi-era dor de tine :))
La mare ajungem luna viitoare :)) pe 12-13 cam asa :))
Foarte buna reteta, numai ca nu este turceasca nici pe departe.
In Turcia se face cu totul altfel.
Buna eu locuiesc in turcia iar aceste sarmale Sunt asemanatoare cu cele turcesti .
Buna. Este prima data când fac sarmale și am o intrebare:Cat se lasă la fiert?
Trimiteți un comentariu