sâmbătă, 13 august 2011

Kebab de vara


INGREDIENTE:
3 vinete
3 ardei
3 roşii
o lingură pastă de tomate
ulei
sare, piper, cimbru


Pentru chiftele:
300 g carne tocată
o ceapă
1 ou
pătrunjel
pesmet
sare, piper


MOD DE PREPARARE:
Se amestec bine ingredientele pentru chiftele, se condimentează după gust. Pasta astfel obţinută se modelează ca şi mici. 


Se pun pe grătar, atât cât să prindă o crustă.


Vinetele se spală şi se taie în felii foarte subţiri pe lung.


 Se sărează, se stropesc un pic cu ulei şi se pun pe gratar circa 3-4 minute. 
Pe fiecare felie de vânătă se pune o chiftea şi se rulează.


Punem în tavă toate aceste rulouri şi între ele adăugăm bucăţi mari de roşii şi ardei.


Într-un castron preparăm un sos din pasta de tomate şi un pic de apă pe care îl condimentăm după gust (noi am pus sare, piper şi cimbru).
 Acest sos se tornă peste rulouri şi se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute.
   

13 comentarii:

pansy spunea...

o reteta tare faina ! imi imaginez gustul !

Mihaela spunea...

delicios...abia astept sa treaca postul ca sa fac si eu.

Zazuza spunea...

ce bine suna si ce apetisant arata!!

Dorina spunea...

Trebuie sa fie delicios . S-a notat reteta !

Nil spunea...

este super!!! plus ca este si dietetic

margelici spunea...

seara buna , interesant si apetisant tot ce am vazut aici
asteptam in continuare noi retete
p.s: cunosc si eu o nil din constanta iar in poza de la profilul zic eu ca este aceea nil pe care o stiu eu ; daca numele de sitare iti spune ceva atunci ma bucur; te pup si sa ne auzim de bine

margelici spunea...

buna seara
interesant si apetisant ceea ce am vazut aici
asteptam in continuare sia lte retete
p.s: cunosc si eu o nil din constanta si persoana stiuta de mine cred ca este cea din poza de la profil (sper sa nu ma insel), iar daca numele de sitare iti spune ceva atunci ma bucur; te pup si sa ne auzim de bine

margelici spunea...

buna seara
interesant si apetisant ceea ce am vazut aici; asteptam in continuare alte retete
p.s: dupa poza de la profil daca nu ma insel te stiu si ma bucur sa te "vad" iar daca numele de sitare iti spune ceva atunci ma bucur si mai mult; tine-o tot asa ; sa ne auzim de bine

Nil spunea...

da cici eu sunt! noroc cu beinur ca testul a fost destul de greu
- o galeteanca care acum este dobrogeanca si pe blog are poze cu Tulcea
te pupici

Alice spunea...

aoleu..ce-am ratata cand am fo la mare...
ce kebab bun ai facut tu, Nil, tu...
pup

Sorina spunea...

buna reteta, incercati=o cu incredere, este delicioasa

allblogs spunea...

Salut,

Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in "opinia" motoarelor de cautare.

Numai bine,
echipa allblogs.ro

nicoleta spunea...

Wow ..ce deliciu! Ce chestie...chiar zilele astea am gasit o reteta asemanatoare. Feliile de vinete pe gratar se umplu cu carne tocata inabusita separat ,apoi se pun la cuptor impreuna cu sos rosii parca si alte ingrediente.
Probez curand reteta ta ..imi place tare mult.
o zi buna!