joi, 9 iunie 2011

Sarma / Sarmale în foi de viţă



INGREDIENTE:
1 kg. carne de vită tocată
două cepe medii
o ceaşcă de orez
4 linguri de pastă de tomate
sare, piper
50 ml ulei 
frunze de viţă (sunt super dacă sunt proaspăt culese )



MOD DE PREPARARE:
Se spală bine orezul şi se toacă ceapa foarte mărunt. Într-un bol punem carnea tocată, ceapa, orezul, pasta de tomate, uleiul,  condimentele şi amestecă bine. 


Se opăresc foile de viţă (se intorduc pentru câteca secunde în apă  fiartă)


Se umplu foile, se rulează şi se înfundă la capete, cu cât sunt mai subţirele cu atât mai bine :) 



Tapetăm cu 2-3 foi de viţă oală în care urmează să fierbem sarmalele, după care le aramjăm frumos şi adăugăm apă până la nivelul sarmalelor. 


Când punem oala la fiert punem o farfurie deasupra astfel ca sarmalele noastre să stea cât mai grupate.  


Se servesc calde cu smântână sau iaurt deasupra.



20 de comentarii:

Andreea Elena spunea...

mi-e pofta :((

yaya6 spunea...

ah ce bunatate!!!

Adela Zilahi spunea...

Inca nu am mancat in foi de vita, totusi am sa incerc! O seara placuta!

Zazuza spunea...

unele dintre favoritele mele!

Sidy spunea...

Sunt preferatele mele....Aproape asa le fac si eu.
MI-NU-NA-TE !!!

Dulcegarii culinare spunea...

O bunatate !! arata tare bine!

Bucate apetisante spunea...

Nu am mancat pana acum sarmale in foi de vita de vie de teama sa nu fie amare.
Poate ca am pierdut ceva bun. :)

Dulcegarii culinare spunea...

Mi-ai facut o pofta nebuna ! n-am mai mancat sarmale de la Craciun! musai trebuie sa-mi fac pofta... ca taare bine mai arata!!
Eu insist si cu invitatia participarii la Provocare... ceva cu cirese, sau menta.. gasesc in bucataria ta pana la sfarsitul lunii.. ? :) Te pup si o zi frumoasa!

Nil spunea...

si eu sper sa am timp de provocarea ta ca suna tare bine

Dulcegarii culinare spunea...

Nil e pana pe 29 ... pe 30 postez retetele participante.. Te astept cu drag. Pupici

Alice spunea...

NIl, ce bune sunt...dai o sarma?

Nil spunea...

dau si doua:)))))))))))

pansy spunea...

tu nu pui menta in tocatura ?eu am invata asta de la prietena si gazda mea tataroaica.si imi place grozav.m-am invatat sa pun menta in orice tocatura.

Nil spunea...

ba da pun, dar nu tot timpul:)

Alice spunea...

Nil...pe unde umbli..ca mi-i dor de turcoaica mea :)) vezi ca acusi vin la mare si poate nu te gasesc :))

sarah spunea...

vrau si eu.la mine nu se gaseste frunza de vita de vie.am facut cu spanac:D dar tot nu mi-a trecut pofta de sarmale in frunza de vita.in alta ordine de idei,ma bucur mult ca te-am gasit.sotul meu a fost in Turcia cu ceva ani in urma si s-a indragostit de bucataria traditionala turceasca.cu siguranta ma voi inspira de pe aici.o seara minunata iti doresc!

Nil spunea...

scuze ca am disparut asa:( nu am timp de nimic in ultima vreme .... aniss a ocupat tot timpul disponibil:)))
cand ajungi la mare alice? sau deja ai fost?
pupici si te astept la o cafea!

Alice spunea...

Nill, ti-am lasat un comentariu la poastarea recenta. Ce bine ca ai aparut, mi-era dor de tine :))
La mare ajungem luna viitoare :)) pe 12-13 cam asa :))

Anonim spunea...

Foarte buna reteta, numai ca nu este turceasca nici pe departe.
In Turcia se face cu totul altfel.

Anonim spunea...

Buna eu locuiesc in turcia iar aceste sarmale Sunt asemanatoare cu cele turcesti .