marți, 12 martie 2013

Șuberec- Yarimca cu carne sau branză




INGREDIENTE
Aluatul :
1 kg. de făină
sare
1 cană de apă
Umplutura:
Varianta 1:   ½ kg de carne de vită, 1 ceapă mai mică, sare și piper 
Varianta 2 - Telemea de vaca sau oaie care se poate condimenta dupa gust cu piper și boia de ardei iute sau dulce
MOD DE PREPARARE:
Se pun toate ingredientele pentru coca  într-un vas  și  frământa până se obţine o cocă un pic mai tare.

Coca obținută se împarte în biluţe  egale care se întind cu ajutorul sucitorului în foi de marimea unei farfurii de desert. Foile trebuie să nu fie  Se întinde umplutura, se lipesc foile parte peste parte şi se taie marginea cu ajutorul unei farfurii sau cu rozeta. Se prăjesc în ulei bine încins, se scot pe prosop de hârtie şi vasul se acoperă cu capac, astfel ele devin moi şi pufoase. 

8 comentarii:

Elena spunea...

Splendid!
De mult vroiam sa fac asa ceva!

Stii cumva reteta de "Nalangate"?
Un fel de clätite (mici) din iaurt, faina, etc? Cred ca este o reteta turceasca.

Niko spunea...

Sunt fantastice! Le-am facut si eu si au avut un succes nebun!!!

Creare site spunea...

Delicios ;)

Diana Didona spunea...

Cred ca sunt bune, dar eu nu am inteles cum ies daca nu pui in aluat nimic de crescut.

Sidonia Toncean spunea...

Waw....bune rau de tot !
Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc !

Nina spunea...

Buna ziua!
Am mancat o data shuberek cind eram la mare, pe la 2 Mai. Si mi-a placut tare mult. Ma bucur ca am gasit reteta aceasta :)
Cum trebuie sa nu fie foile? lipseste o parte din text. Puteti s-o adaugati, va rog frumos?
Multumesc!

Zana Noptii spunea...

Imi place foarte mult bucataria turceasca, iar Suberecurile tale arata foarte bine :). De incercat!

Bucatarie spunea...

Super buna bucataria turceasca.