sâmbătă, 13 august 2011

Kebab de vara


INGREDIENTE:
3 vinete
3 ardei
3 roşii
o lingură pastă de tomate
ulei
sare, piper, cimbru


Pentru chiftele:
300 g carne tocată
o ceapă
1 ou
pătrunjel
pesmet
sare, piper


MOD DE PREPARARE:
Se amestec bine ingredientele pentru chiftele, se condimentează după gust. Pasta astfel obţinută se modelează ca şi mici. 


Se pun pe grătar, atât cât să prindă o crustă.


Vinetele se spală şi se taie în felii foarte subţiri pe lung.


 Se sărează, se stropesc un pic cu ulei şi se pun pe gratar circa 3-4 minute. 
Pe fiecare felie de vânătă se pune o chiftea şi se rulează.


Punem în tavă toate aceste rulouri şi între ele adăugăm bucăţi mari de roşii şi ardei.


Într-un castron preparăm un sos din pasta de tomate şi un pic de apă pe care îl condimentăm după gust (noi am pus sare, piper şi cimbru).
 Acest sos se tornă peste rulouri şi se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute.